Til 4-5 personer:
Okse kødboller:
500 g oksefars
1 æg
1 stort forårsløg
1 hvidløg
1 håndfuld frisk oregano
salt og peber
olie til stegning
Forårsløget, hvidløget og oregano hakkes fint og blandes i farsen, sammen med æg og krydderier. Kan evt stå i køleskabet og trække inden stegningen. Trilles til valnødde stoer kødboller, som steges ved god varme i olie på panden. Det tager 8-10 min.
Tagliatelle:
500 g færdig frisk tagliatelle pasta
1 broccoli hoved
1 kartoffel, kan udelades
4 spsk grøn pesto
salt
Broccoli hovedet skæres ud. D.v.s stokken skæres i små stykker, og hovedet deles i små buketter. Lægges hver for sig. Kartoflen skrældes, og snittes i meget fine skiver, evt med mandolin jern.
En stor gryde med vand bringes i kog. Pastaen og stilke stykkerne kommes i først, og koger sammen. Når der er ca 2 min tilbage af kogetiden, inden pastaen er al-dente, kommes broccoli buketterne og kartoffel skiverne i. Når det er færdig kogt hældes det hele i en sigte, så vandet hældes fra. Kommes tilbage i gryden, hvor det blandes med pestoen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar