Rigtige solmodne tomater, det er en fornøjelse at lave mad af, og de inspirerer til at lave tomat retter. Denne suppe kan også laves af flåede tomater på dåse, og juicen derfra.
Hovedret til 2 personer eller forret til 6-7 personer:
6 store tomater
2 rødløg
3-4 fed hvidløg
olie
2½ dl tomatjuice
2½ dl vand + en grønsagsboullion terning
frisk basilikum, bladene fra 2 stilke ca
2½ dl madlavningsfløde
salt og friskkværnet peber
Rødløg og hvidløg hakkes og svitses lidt i olien. Tomaterne hakkes let og kommes ved. Småsimrer 10-15 min. Tilsæt tomatjuice, vand, boullionterning og basilikum, og det skal småsimre videre i 35- 40 min. Blendes og fløden kommes ved, og suppen skal have et opkog. Smages til salt og peber, serveres med et godt stykke brød.
Eftertanker: Selvom det er varmt idag, kan man sagtens spise sådan en varm grønsagssuppe, også fordi det ikke er så tung en ret. Suppen smager fantastisk, så er det sagt. Smagspanelet som i dag kun bestod af Tømeren, foruden kokken, var også ret godt tilfreds. Det skulle jo stå og simre lidt tid, men selve arbejdstiden i køkkenet var minimal.
Lyder lækkert ,)
SvarSletDin opskrift lyder rigtigt lækker. :) den skal prøves !
SvarSlet