Brændenælder er meget sunde, se her en sammeligning med Spinat (pr 100g):
Brændenælder Spinat
protein 5,9g 2,6g
kulhydrat 1,3g 3,7g
kalium 670mg 449mg
calcium 594mg 130mg
jern 10mg 4,5mg
vitamin A 800mg 733mg
vitamin C 175mg 54mg
Og det er jo ikke fordi spinat ikke er sundt, for det er det.
Kilde: "Den magiske nælde" af Dorthe Stiboldt hvor også inspiration til dette brød er fra.
1 L (stoppet) friske små brældenælde skud uden grove stilke, det var lige 100 g
50 g gær
6 dl lunken vand
3 spsk olie
1 tsk salt
400 g hvedemel
2oo g groft speltmel
1 dl solsikkefrø
½ dl hørfrø
1 spsk honning
Brændenælderne skyldes og koges i 3 min. Drænes kraftigt for vandet og hakkes. Gæren opløses i det fingerlune vand. Olie og frø blandes i sammen med mel og røres i røremaskinen i 5 min. Hæver overdækket i ½ time. Æltes og fyldes i 1½ form og efterhæver ½ time. Bages ved 200 gr i ca 40 min, de sidste 5-10 min uden form.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar