Naturligvis fordi jeg er opvokset i naturen og lever i naturen, og elsker at lave mad af sunde naturlige råvarer og lave enkle dekorationer af ting fra naturen.
onsdag den 25. april 2012
Kødpie eller hvordan man udnytter en rest steg og sovs
Igår fik vi oksebryst stegt i gryde. Troede egentligt at vi var 4 eller 5 til at spise, men så var vi altså kun os 2 gamle. Resultatet var en god rest kød og sovs. Derfor fik vi i dag kødpie, denne gang bestående af
250 g champignon i skiver
2 rødløg i tern
frosne ærter
en rest steg skåret i tern
lidt sovs
½ dåse flåede tomater
lidt creme fraiche
2 plader butterdej
krydderier
Champignon svitses ved hård varme på panden og lægges derefter i bunden af et ildfast fad.
Rødløg svitses og fordeles i fadet.
Ærter fordeles henover.
Sovsen varmes i en gryde, de flåede tomater hældes i sammen med lidt creme fraiche. Krydderier efter smag. Kødet vendes i og det får lige et opkog, og fordeles henover grønsagerne i fadet.
De 2 plader butterdej lægges lige lidt over hinanden og rulles ud, så de passer i størelse med fadet. Lægges henover som et låg, og der skæres lufthuller lidt rundt omkring.
Stilles i ovnen ved 200 gr i ca ½ time
Vi fik kogte ris og en god salat til.
Eftertanker: Jeg fik det krydret for lidt denne gang, det smagte ikke af så meget, men kontrasten med det sprøde dejlåg og kødsovsen med champignon smager rigtig godt i sig selv.
Etiketter:
Kødretter,
Oksekød,
Stop madspild
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar