Naturligvis fordi jeg er opvokset i naturen og lever i naturen, og elsker at lave mad af sunde naturlige råvarer og lave enkle dekorationer af ting fra naturen.
lørdag den 21. april 2012
Rabarbertrifli med havrekiks
Forleden dag kunne jeg ikke vente længere med at høste de første rabarber, det blev til nem lille let dessert for 2:
4 små røde rabarberstængler
1 dl frosne jordbær
½ dl vand
½ dl sukker
1 tsk vaniliepulver
Rabarberstænglerne rengøres og snittes i små stykker, koges i vandet. De frosne jordbær hældes ved sammen med sukkeret opblandet med vanilie. Det hele koger sammen til en nogenlunde ensartet masse. Er den lidt for tynd tages låget af, og det koger lidt ind. Obs det bliver jo mere stift når det bliver koldt. Sættes i køleskabet til det er helt koldt.
5-6 havrekiks (fandt nogle lækre med blåbær i føtes)
græsk youghurt eller creme fraiche
I et glas eller lignende lægges først en skefuld rabarber blanding, så smuldret havrekiks og så græsk yoghurt og igen forfra med de 3 lag. Må gerne laves lidt i forvejen og stilles koldt.
Eftertanker: Jeg elsker rabarber specielt de helt nye skud, og rabarber og jordbær passer bare godt sammen. Tømmerens kommentar som god jyde var " det er ikke så dumt det her"
Etiketter:
Dessert
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar