ca 550 g Laks
2 store gulerødder, skrælles og rives
2 rødløg, skæres i tern
½ rød peber, skæres i tern
1/3 squash, skæres i tern
2-3 dl fiskeboullion eller grønsagsboullion eller hvidvin
salt og peber
olie
Man kan bruge de grønsager man har tilrådighed, porrer er f.eks rigtig godt også, men det er ikke rigtig årstiden.
Laksen skylles og rengøres hvis det er nødvendiigt, og lægges med skindsiden nedad i et ildfast fad.
Grønsagerne svites i ca 5 min i olie på en pande, de må ikke få for lang tid, så bliver de smattede, når de også skal i ovnen.
Salt og peber drysses over laksen, dernæst fordeles grønsagerne over fisken. Boullionen hældes ved.
Fadet sættes i ovnen i ca 30 min ved 200 gr. Når den halve tid er gået fiskes noget af væden op, og fordeles over grønsagerne, og staniol lægges over den sidste tid.
Vi fik nye kartofler til, mer behøver man ikke.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar