Så blev den endelig prøvet, har længe planlagt at jeg skulle prøve at lave TUC kagen. At bruge salt kiks i en sød kage lyder noget specielt. Jeg fandt lidt forskellige opskrifter, min udgave lyder sådan her:
1 pakke TUC kiks
100 g hasselnødder
3 ægge hvider
2 dl sukker
1 tsk bagepulver
2 pasteuriserede æggeblommer
2 tsk vaniliesukker
2 spsk sukker
2½ dl piskefløde
50 g mørk chokolade
Hasselnødderne blendes, kiksene blendes med et øjeblik. Bagepulver røres i blandingen.
Æggehvider piskes hvidt skummende sammen med de 2 dl sukker, og vendes med kikseblandingen.
Fordeles i en springform med bagepapir, og bages i 25 min ved 175 gr. Afkøles.
Chokoladen smeltes i et vandbad, og smøres på kagebunden, i et ganske tyndt lag ud over det hele.
Fløden piskes stiv. Æggeblommerne piskes med vaniliesukker og 2 spsk sukker, og blandingen vendes i flødeskummet. Flødecremen fordeles ud over bunden, og tallerken lægges over formen, og den sættes i fryseren i nogle timer. Tages ud 1 time før servering.
Vi fik en kugle hindbæris til, det smagte godt sammen, men TUC kagen kan sagtens stå alene.
Eftertanker: Uhm den smagte godt, Tømmerens kommentar var: " det er en af de bedre du har lavet" Alle tog mere en gang. På trods af de salte kiks, så smager den overhovedet ikke af salt.
Nøj det skal prøves- hvor mange er opskriften ca. til?
SvarSletDet kommer lidt an på om man får noget til. En 6-8 personer vil jeg beregne den til. Jeg har lavet den flere gange siden, og den er altid et Hit. God fornøjelse.
SvarSlet