En Elsekage:
5 æggehvider ( husk at gemme blommerne til noget andet, jeg bagte brød i dag af dem)
150 g sukker
50 g hasselnødder, hakkes
50 g mørk chokolade, hakkes
2½ dl piskefløde
olie til at smøre bagepapiret, VIGTIGT
Æggehviderne piskes helt stive, sukkeret hældes i og der piskes igen. Chokolade og nødder vendes i. Portionen deles på 2 plader med smurt bagepapir (ellers kan man ikke få dem hele af efter bagning). De skal have størrelse som en middags stor tallerken.
Bages ved 175 gr i 25-30 min, afkøles.
Fløden piskes og smøres ud på den ene bund, den anden lægges over.
Den kan lægges sammen umiddelbart inden serveringen, så er bundene sprøde. Man kan også lægge den sammen og sætte den i køleskabet nogle timer. Så er bundene lidt bløde, men det smager også godt.
Eftertanker: Kagen er bare altid god, og kan bruges til både dessert og kaffebord.
Pisariillunilu mamaqaaq
SvarSlet