2 små kringler:
1 dl græskar kerner
300 g hvedemel
100 g sukker, næste gang bruger jeg kun 50 g
1 tsk salt
reven skal af ubehandlet citron
150 g smør
1 dl mælk
20 g gær
1 æg
Fyld:
300 g rabarber
1 spsk kartoffelmel
150 g sukker, næste gang bruger jeg kun 75-100 g til røde rabarbere
Græskar kernerne blendes til groft mel. Hvedemel, sukker, citron skal og salt blandes i. Smørret blandes i, og derefter ægget. Gæren opløses i finger lunt mælk, som æltes i dejen. Jeg lavede det hele i food processoren. Dejen stilles køligt ca 1 time.
Rabarberene rengøres, og snittes fint. Blandes med sukker og kartoffelmel.
Dejen vendes ud på meldrysset bord, og rulles ud i 2 aflange firkanter. På midten fordeles fyldet, og kanterne vendes ind over fyldet, som til en kringle. Pensles med æg. Bages ved 200 gr i 15- 20 min.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar