søndag den 26. maj 2013

Rabarber kringle, med bund af græskar kerner

I et reklame blad for Super Best fandt jeg en op skrift på en gærtærte med rabarber. Den skulle rulles ud næsten som en pizza, kanten bukket ind, og fyldet var rabarber. Jeg tænkte, at jeg ville prøve opskriften, men istedet forme den som en kringle. En anden spændende detalje ved opskriften var at dejen delvis var lavet af malede græskar kerner. Det skulle prøves.

2 små kringler:
1 dl græskar kerner
300 g hvedemel
100 g sukker, næste gang bruger jeg kun 50 g
1 tsk salt
reven skal af ubehandlet citron
150 g smør
1 dl mælk
20 g gær
1 æg

Fyld:
300 g rabarber
1 spsk kartoffelmel
150 g sukker, næste gang bruger jeg kun 75-100 g til røde rabarbere

Græskar kernerne blendes til groft mel. Hvedemel, sukker, citron skal og salt blandes i. Smørret blandes i, og derefter ægget. Gæren opløses i finger lunt mælk, som æltes i dejen. Jeg lavede det hele i food  processoren. Dejen stilles køligt ca 1 time.
Rabarberene rengøres, og snittes fint. Blandes med sukker og kartoffelmel.
Dejen vendes ud på meldrysset bord, og rulles ud i 2 aflange firkanter. På midten fordeles fyldet, og kanterne vendes ind over fyldet, som til en kringle. Pensles med æg. Bages ved 200 gr i 15- 20 min.


Eftertanker: Den smagte godt, græskar kernerne gav en dejlig smag. Rabarberne fungerede også fint med en gærdej, hvilket jeg ikke har prøvet før. Den var bare meget sød, så næste gang vil jeg skære ned på sukkeret som planlagt ovenfor. Den fungerede også fint formet som kringel. Vi spiste den lun med lidt flødeskum til. Er den helt kold, skal den bare spises som alm. kringel, dvs uden flødeskum.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar