søndag den 3. marts 2013

Gratinerede venø steaks

Vores slagter udskærer altid Venø steaks, når vi får parteret oksekød. Jeg tror nok, det er skåret ud af okseinderlåret. Jeg plejer tit bare at marinere dem, og stege på panden eller på grillen, men de kan godt blive lidt seje. Derimod bliver de meget møre efter denne opskrift.
Til 2 personer:
2-3 venø steaks
5-6 kartofler
2-3 løg
2,5 dl vand
1 okseboullion terning
salt og frisk kværnet peber
timian
Til gratinering:
50 g revet ost
3 spsk (med top) creme fraiche
1 spsk (med top) konc. tomatpure
Løgene skæres i skiver og brunes let på panden ved god varme sammen med kødet. Kartoflerne skæres i skiver, og halvdelen lægges i et fad, krydres med salt, peber og timian. Derefter løg og kød, og de sidste kartofler henover. Vandet koges op med boullion terningen, og blandingen fordeles over fadet. Sættes i ovnen overdækket i 45 min ved 200 gr. De 3 ting til gratineringen røres sammen og fordeles over, og fadet sættes ind i ovnen igen ved 225 gr i ca 15 min (skal ikke overdækkes). Salat eller råkost til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar